top of page

Skulpturlab på Høybråten skole

 

Prosjektet Skulpturlab ble gjennomført våren 2022 på Høybråten skole. Dette var del 2 av prosjektet "Ta i bruk den nære kunsten", et skole-kunstner-samarbeid, initiert av Kunst i Skolen og støttet av Sparebankstiftelsen. 

 

Prosjektet er en videreføring av “Kunstlab” som ble gjennomført på Høybråten skole høsten 2020. Våren 2022 var det de samme elevene, som da gikk i 6. trinn, som fortsatte kunstprosjektet “Ta i bruk den nære kunsten”, men denne gang med fokus på skulptur. Vi kalte derfor dette prosjektet “Skulpturlab”. Ca 80 elever i til sammen 4 klasser på 6. trinn deltok i prosjektet. De samarbeidet med kunstner Victoria Duffee, som veiledet elevene i den kreative prosessen med å lage sin egen skulptur.

 

Elevene på 6. trinn og kunstner Victoria Duffee har jobbet med skulpturer i ulike materialer. Oppgaven var å lage en skisse til en skulptur som kan smykke ut Høybråten skole, og teste ut ulike materialer. På utstillingen vil du få se elevenes arbeider i materialer som papirleire, gips, isopor og diverse gjenbruksmaterialer som elevene har samlet. Elevene lagde også stedskunst med naturmaterialer. I tillegg til skulpturene kan du se fotografier fra prosjektet. Ideene til prosjektet bygger videre på Kunstlab, et prosjekt elevene hadde på 5. trinn. Prosjektet er et samarbeid mellom Høybråten skole, kunstner Victoria Duffee og Kunst i Skolen. 

 

Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen.

logo spareb.jpg
bottom of page