top of page

Vandreutstillinger


Kunst i Skolens vandreutstillinger er kunstpedagogiske ressurser med original kunst og veiledninger tilpasset barnehagen, skolen, SFO/AKS og kulturskolen. Her kan du se oversikt over 30 utstillinger og søke på målgruppe, trinn og tverrfaglighet. 

SØK PÅ MÅLGRUPPE

OVERSIKT ALLE VANDREUTSTILLINGER

Kom til Lukas

6 originalillustrasjoner fra bildeboken ”Kom til Lukas” av Akin Düzakin. Utstillingen er et godt utgangspunkt for samtaler med barna om hva de ser, og om hverdagslige temaer som fremkomstmidler og bursdagselskap.

Målgruppe: Barnehage og 1.-2. trinn

kom til lukas
Tusen tanker

7 grafiske bilder av ulike kunstnere. Her er det humor, sårhet og overraskelser - fine utgangspunkt for samtaler med barn. Utstillingen gir også ideer til aktivisering med egne arbeider.

Målgruppe: Barnehage og 1. -4. trinn

tusen tanker
Følelsesbiblioteket

7 illustrasjoner fra bokserien "Følelsebiblioteket" av Anna Fiske. Fiskes illustrerte følelser får deg til å stille mange spørsmål og til å undre deg over hvordan følelser kan se ut. Bokserien følger med.

Målgruppe: Barnehage og grunnskole

følelsesbiblioteket
Blomster og bier

8 fargerike fotografier av biologen og fotografen Carll Goodpasture. Bildene er tatt i Norge og California og viser insekter og blomster på nært hold. Gled dere over detaljer og skarpe, klare farger!

Målgruppe: Barnehage og grunnskole 

blomster og bier
Planktonportretter

7 grafiske blad fra kunstneren Ellen Karin Mæhlum. I utstillingen får eleven studere de fantastiske mønsterstrukturene i fire forskjellige planktontyper. 

Målgruppe: Barnehage og alle trinn

planktonportretter
Finurlig

Inge spøk uten alvor.

7 litografier av Eli Hovdenak, med klare farger, enkle linjer og tankevekkende bildetitler setter Hovdenak hverdagen i perspektiv.

Målgruppe: Barnehage og alle trinn

finurlig
Lek med Pytagoras

Kunst møter matematikk!

5 grafiske verk av Ruth Roland. Lær Pytagoras læresetning gjennom å legge puslespill og løse praktiske oppgaver, og bli inspirert til å lage egne bilder.

Målgruppe: 4. - 10. trinn

Pytagoras
Perspektiv

9 grafiske verk fra ulike kunstnere, som er eksempler på ulike perspektivteknikker. Elevene får kunnskap om hva ulike perspektiv er, og hvordan man kan bruke dette virkemiddelet i egne kunstneriske uttrykk.

Målgruppe: 4. - 10. trinn 

​

perspektiv
Blyant og kull

8 originaltegninger fra norske tegnere - fra 1800-tallet til i dag. 

Blyant, penn, kull og kritt, og både

strek, valør, lavering og skravur benyttes som uttrykksmiddel. Den eldste av kunstnerne, Erik Werenskiold,  har satt varig spor etter seg som en av våre aller fremste tegnere.

Målgruppe: Fra 4. trinn og oppover

​

koffert Blyant og kull.jpg
Strek

8 originaltegninger av kjente kunstnere - fra 1800-tallet til i dag. ”Strek” representerer bredde og mangfold både når det gjelder uttrykk og tid. Tegningene er utført med blyant, penn, tusj og kull - og kan inspirere til eget arbeid.

Målgruppe: Fra 4. trinn og oppover

​

strek
Orfeus og Eurydike 

9 linosnitt fra Palle Nielsens berømte serie Orfeus og Eurydike, første del.

Bildene er blitt til i etterkrigstiden, men angsten, fortvilelsen og ødeleggelsene som bildene skildrer, kjenner vi igjen i reportasjer fra aktuelle kriger i verden eller ulike terroraksjoner. Utstillingen er oppdelt i 2 med 9 ulike verk i hver koffert.

Målgruppe: 4. trinn og oppover

orfeus
Hvis biene forsvinner...

En tverrfaglig utstilling der fotokunst møter naturfag. 6 fargerike fotografier av biologen og fotografen Carll Goodpasture. Utstillingen setter fokus på et aktuelt og alvorlig tema. I en stor del av verden er det kraftig nedgang i antall insekter som bestøver planter.

Målgruppe: Alle trinn 

Hvis biene forsvinner
Over og under

En tverrfaglig utstilling med eldre og nyere vevnader og tekstilkunst. Elevoppgaver i vev, illustrasjon, matematikk og programmering.

Målgruppe: Alle trinn

IMG_7628.jpg
Klumpen og veslebror

3 originalillustrasjoner fra boken 'Bort frå jordet' av Oddmund Hagen og Akin Düzakin. Bildene har mange detaljer og en fargeholdning som understreker atmosfæren i bøkene

Målgruppe: Barnehage og 1.-4. trinn

klumpen
Fabel

Møt tamme og ville dyr - i drøm og eventyr. La barna leve seg inn i litt uvanlige møter med tamme og ville dyr. Hva er fantasi og hva er virkelighet? Bildene er drømmeaktige og litt mystiske, og kan danne fine utgangspunkt for samtaler.

Målgruppe: Barnehage og 1.- 4. trinn

fabel
Velkommen til Garmanns verden

8 illustrasjoner fra Stian Holes bøker om Garmann. Utstillingen er fordelt på 2 kofferter. 3 bøker følger utstillingene.

Målgruppe: Barnehage og grunnskole

velkommen til garmanns verden
Edvard Munch 

Barn som motiv - barn som tema.

14 avfotograferinger av Edvard Munchs malerier i størrelse 1:1, fordelt på 2 kofferter. De fleste av bildene ble malt i årene rundt 1900, og alle har barn som motiv.

Målgruppe: Barnehage og alle trinn

edvard munch
Bevegelse

Fem kunstnere - fem verk.

Temaet er bevegelse i billedflaten. Kunstnerne er Karl Nilsen, Hanne-May Scheen, Per Kleiva, Karl Hansen og Victor Vasarély. 

Målgruppe: Barnehage og alle trinn

bevegelse
Koblinger

Utstillingen består av 4 originaltegninger fra boka "Koblinger" av Øyvind Torseter. Tegningene i denne boka kan se ut som en tegneserie, men når vi ser bedre etter, er det vanskelig å få øye på en klar historie eller handling.

Målgruppe: Fra 4. trinn og oppover

koblinger
Fargene som forsvant

6 bilder fra boka «Fargene som forsvant» av Constance Ørbeck-Nilssen og Akin Düzakin. Bildene skildrer frykt og usikkerhet som barn opplever i et krigsherjet område.    

Målgruppe: 3. - 7. trinn

Fargene som forsvant
På sporet av frihet

15 fotografier av Tom Hatlestad  - en utstilling om frihetsbegrepet. Bilder og tekst er trykket på store tekstilplakater, og elevene får også høre om fotografens reise og prosjekt.

Målgruppe: Fra 4. trinn og oppover

​

på sporet av frihet
Steffen Kverneland tegner Munch

5 originalillustrasjoner til boka "Biografien om Edvard Munch" av Stein Erik Lunde. Kverneland har brukt Munchs egne bilder som utgangspunkt, men bearbeidet motivene og tilført dem nye elementer, tilpasset biografiens tekst.

Målgruppe: Fra 4. trinn og oppover

​

steffen kverneland - munch
Haugtussa

Utstillingen Haugtussa viser resultatet av kunstneren Håkon Blekens tolkning av Garborgs tekst. Gjennom utstillingens 5 litografier får elevene muligheten til å arbeide med tekst, bilder og musikk, og formålet er å gi både lærere og elever opplevelser, impulser og nye innfallsvinkler.

Målgruppe: 4. trinn og oppover

Haugtussa.
Apefjes - en norsk superhelt

8 tegninger fra Tor Erling Naas og Sigbjørn Lilleengs bøker, "Apefjes" og "Apefjes 2 – Ulvehjerte" fordelt på 2 utstillinger. Lær om tegneserier, se originale tegninger og ferdige boksider i stort format, elevhefte og oppgaver følger med.

Målgruppe: 7. - 10. trinn 

apefjes
KunstLab - møt et bilde

En utstilling der elevene selv bestemmer hvordan bildene skal presenteres! I dette utstillings-konseptet får skolen tilsendt 5-7 bilder i en koffert, hvilke bilder får dere først vite når dere åpner kofferten! Felles for bildene er at de alle har et innhold som appellerer til fantasi og kreativitet.

Målgruppe: Alle trinn

Kunstlab
bottom of page