koffert Kunstlab.jpg

KunstLab

Innhold: 5-7 kunstverk og veiledningshefte. Bildene varierer fra utstilling til utstilling

Målgruppe: Det settes sammen forskjellige utstillinger, slik at konseptet vil passe for alle trinn
Relevante fag: Kunst og håndverk, norsk, samfunnsfag, naturfag, språk, musikk

Emballasje: Koffert med mål 70x50x28 cm, vekt ca. 19 kg

Eksempler på arbeid med utstillingen

press to zoom

press to zoom

Om utstillingen

I dette utstillingskonseptet fra Kunst i Skolen får dere tilsendt 5-7 bilder i en koffert, hvilke bilder får dere først vite når dere åpner kofferten! Felles for bildene i utstillingen, er at de alle har et innhold som appellerer til fantasi og kreativitet. Elevene kan deles i grupper og selv velge hvordan de vil presentere bildet sitt - gjennom skulptur, tekstil, drama, film eller noe helt annet? Elevene kan også jobbe videre med et selvvalgt eller gitt kreativt prosjekt etter inspirasjon fra bildet. De kan velge bildets plassering på skolen, og henge opp egne arbeider, som tekster, tegninger, foto og collager, ved eller rundt bildet.

Se film om KunstLab og eksempler på arbeid med vandreutstillingen:

Skolen som KunstLab

Kunst i Skolen har også utviklet en utstillingsmetodikk, som lett kan overføres til arbeid med skolens egen kunstsamling. Metodikken legger stor vekt på en uhøytidelig og tverrfaglig tilnærming til kunsten.  Elevene får også stor valgfrihet og kan følge egne assosiasjoner i sin kreative bearbeidelse av opplevelsen.

Last ned pdf:

Å starte et kunstlaboratorium

Oppgaveforslag til elevene

Tverrfaglige tilnærminger

Inspirasjon til elevene

Hva sier læreplanen LK 20?

Med KunstLab-metoden kan de fleste kjernelementer og kompetansemål innenfor Kunst og håndverk tilknyttes - og metoden kan også kobles på arbeidet med de tverrfaglige temaene.

Kjernelementer

Kompetansemål