top of page

Bli med på kurs - Å TEGNE MED TOVING!Et kurs i kreativ toving for lærere og barnehagelærere med billedkunstner Kati Bobaly og barnehagelærer Kirsti Ruud Irgens


Når: Onsdag 26. januar fra kl. 17-20 Sted: Galleri Seilet, Seilet – huset for Kunst og kultur i skolen Antall deltagere: maks 20 kursdeltagere

Passer for: Barnehagelærere og lærere på barnetrinnet


Kurset arrangeres i samarbeid med Kunst og design skolen


Kurspris inkl. materialer:

Ikke-medlem kr. 1050,-

Medlem kr. 500,- (Medlem i Kunst i Skolen eller Kunst og design i skolen)

Student kr. 500,-


Info om kurspriser og påmelding:

Påmeldingsskjema "Å tegne med toving" 26.01.22


Om kurset

På dette kurset lærer du en enkel toveteknikk du kan bruke i barnehagen eller på skolen din. Hver deltager får tove sitt eget produkt på ca 30 cm x 30 cm. Dette kan for eksempel bli til et sitteunderlag eller det kan henges opp som et bilde på veggen.


Vi fokuserer på komplementære farger og snakker litt om dette før vi begynner tovingen. Vi leker oss med farger, ull og såpe. Vi bruker sansene. Kati viser en kort film om teknikken og snakker om fremgangsmåten.


Etter denne kvelden kan du ta med kunnskap og ferdigheter rett ut i din barnehage eller skole/undervisning, og starte ditt eget toveprosjekt med barna/elevene. Det er en enkel teknikk, som heller ikke krever mange materialer. Det er veldig godt å jobbe med ull for både små og store hender. Det er og en veldig fin mulighet til å skape noe sammen med barna og ofte ser vi at samtalen kan gli lettere når vi jobber fysisk med materialer. Kanskje oppdager dere nye muligheter sammen med barna?


Kurset dekker relevante deler av rammeplanen, kunst, kultur og kreativitet: "Barna skal få estetiske erfaringer med kunst og kultur i ulike former og organisert på måter som gir barna anledning til utforsking, fordypning og progresjon. ... støttes i å være aktive og skape egne kunstneriske og kulturelle uttrykk. ... være sammen om å oppleve og skape kunstneriske og kulturelle uttrykk".


For skoleansatte har kurset også relevans for lærerplanen, kompetansemål i kunst og håndverk etter 2. trinn, der å bruke håndverksteknikker i utforming av tekstil på en miljøbevisst og trygg måte, å undersøke egenskaper ved materialer, dele sanseerfaringer og eksperimentere med form, farge, rytme og kontrast er aktuelle mål.


VELKOMMEN PÅ KURS!


Om kursholderne:


Kati Bobaly, 51 år fra Budapest, Ungarn.

Billedkunstner. Utdannet innen kunst og psykisk helse.

Kati har laget kunst av ull i over 20 år. Hun har stilt ut bilder på høstutstillingen i 2016 og 2018. I 2018 stilte hun ut med Ali (2018),Tradisjonell filtteknikk / toving, 189 × 152 cm.


Kirsti Ruud Irgens, 41 år fra Oslo.

Utdannet barnehagelærer ved Høgskolen i Vestfold. Pedagogikk ved NTNU, Pedagogisk veiledning OsloMet og Masterstudent i barnehagekunnskap, kunst og kultur fordypning, OsloMet.

Har jobbet med Kati i flere kunstprosjekter med barn, og har formidlet utstillingen "Følelsesbiblioteket" for Kunst i Skolen med Kultur i barnehager-ordningen 2020-2021.


Hvis det er interesse for flere kurskvelder, der deltagerne kan lære mer om toveteknikken, kan vi tilby det. På kurskveld 2 vil vi da bruke en førtegning/skisse, som vi viderefører til bomullstekstil. Vi tover ullbilde, med utgangspunkt i deltagernes egne tegninger. Maks antall deltagere: 10.

Videre kan vi tilby en kurskveld 3 der vi lager et mer avansert bilde av tovet ull. Her kan vi følge et tema, for eksempel et eventyr. Dette kan fint gjøres i barnehagen eller på skolen sammen med en gruppe barn. Det kan være et prosjekt over tid, der barn og voksne jobber sammen, med materialene ull, såpe og vann. Maks antall deltagere: 5.


Medlemskap:


Comments


SØK PÅ EMNE
SISTE NYHETER
Archive
bottom of page