PLANKTONPORTRETTER
Vandreutstilling nr. 130

Vår nye utstilling ”Planktonportretter” består av fire grafiske blad fra kunstneren Ellen Karin Mæhlums serie med samme navn.

Ideen til å lage en slik serie fikk kunstneren etter et tilfeldig møte med marinbiologer på Svalbard. De hadde samme fasinasjon for de mange formene og mønstrene som finnes i det mikrobielle universet. De encellede planktonorganismene som er fotografert , forstørret og senere kunstnerisk bearbeidet, er så små at de bare kan sees gjennom et mikroskop.

I utstillingen får eleven studere de fantastiske mønsterstrukturene i fire forskjellige planktontyper. Bildene kan fascinere og inspirere til eget skapende arbeid, og gjennom bakgrunnsstoffet  i lærerveiledningen, kan utstillingen også gå inn i et tverrfaglig arbeid hvor kunst og naturfag møtes.

Veilederen er tilpasset slik at utstillingen vil passe for alle trinn.

Målgruppe: Fra småskolen og oppover. Lærerveiledningen er tilpasset læringsmål i både kunstfag og naturfag.

Innhold: 4 grafiske blad med ramme, lærerveiledning, 2 bøker av Ernst Haeckel:

‘Art Forms in Nature’ og ‘Art Forms from the Ocean’

Emballasje: Kasse med mål: 85 x 69 x 22 cm, vekt ca. 30 kg