EDVARD MUNCH -

Barn som motiv, barn som tema

Vandreutstilling nr. 98A og B

De to utstillingene med tittelen 'Edvard Munch: Barn som motiv, barn som tema' er laget av Kunst i Skolen i samarbeid med Larvik museum og Marit Lande ved Munchmuseet. Hver av utstillingene består av syv avfotograferinger av Edvard Munchs malerier i størrelse 1:1. De fleste av bildene ble malt i årene rundt 1900, og alle sammen har barn som motiv. Flere av bildene ble laget i Åsgårdstrand, hvor Munch oppholdt seg hver sommer. Hovedverkene 'Livets dans' og 'Melankoli' ble malt i samme periode, men disse utstillingene viser en annen side av kunstnerens motivverden.

Til hvert av bildene følger en kort tekst med opplysninger om maleriet og forslag til samtalespørsmål, samt en serie laminerte fotografier av noen av Munchs barnetegninger. I tillegg medfølger en fyldig lærerveiledning, boken'Munch for barn' (ScandMedia, 1998) av Marit Lande og laminerte fotografier fra en annen av Landes bøker,' '– for aldrig meer at skilles –': Fra Edvard Munchs barndom og ungdom i Christiania', (Universitetsforlaget, 1992).

Målgruppe: 1. klasse – videregående skole

Utstilling A

1a.  To småpiker med blå forklær

2a.  Badende gutter

3a.  Kisten bæres ut

4a.  Barn på vei til eventyrskogen

5a.  Hundevalper

6a.  Pikene på broen

7a.  Snevær i alleen

Utstilling B

1b.  Oscar og Ingeborg Heiberg

2b.  Badende piker

3b.  Ved porten

4b.  Barn i skogen

5b.  Ungdom og ender

6b.  Pubertet

7b.  Kvinner i samtale, Warnemunde

Utstillingene A og B kan brukes samlet eller hver for seg. Lærerveiledningen gjelder begge utstillingene.

Innhold: 7 bilder i hver utstilling, lærerveiledning, boka 'Munch for barn' av Marit Lande og laminerte fotografier

Emballasje: Kasse med mål: 109 x 100 x 24 cm, vekt ca. 30 kg

Pris: kr 800,- pr. mnd, inkl. forsikring.