KUNSTLAB KIS - møt et bilde!

En utstilling der elevene selv bestemmer hvordan bildene skal presenteres.

I dette utstillingskonseptet fra Kunst i Skolen får dere tilsendt 5-7 bilder i en koffert, hvilke bilder får dere først vite når dere åpner kofferten!

Felles for bildene i utstillingen, er at de alle har et innhold som appellerer til fantasi og kreativitet. Elevene kan deles i grupper og selv velge hvordan de vil presentere bildet sitt. De kan velge bildets plassering på skolen, og henge opp egne arbeider, som tekster, tegninger, foto og collager, ved eller rundt bildet. Se vedlegg for mer informasjon om utstillingskoseptet og forslag til oppgaver.

Fra generell del i Kunnskapsløftet:

“Elevane må utvikle gleda ved det vakre både i møte med kunstnarlege uttrykk og ved å utforske og utfalde eigne skapande krefter.

Samtidig gir fri fabulering og fantasi, undring og dikting opningar for å skape livaktige, eventyrlege verder austanfor sol og vestanfor måne - og ved det blir røyndomsverda meir mangesidig og fantastisk for alle. Meir enn det: I møtet med skapande kunst kan ein rykkjast ut av oppgådde spor, utfordrast i synsmåtar og få opplevingar som eggjar til kritisk gjennomgang av gjengse oppfatningar og til brott med gamle former.”

Målgruppe: Det settes sammen forskjellige utstillinger, slik at konseptet vil passe for alle trinn.

RESSURSBASE - last ned gratis pdf:

Å starte et kunstlaboratorium

Oppgaveforslag til elevene

Tverrfaglige tilnærminger

Inspirasjon til elevene

SE FILM OM KUNSTLAB: Kunst i Skolen / Møt et bilde!  https://youtu.be/OGuEUYvDji0

Innhold: : 5-7 kunstverk. Bildene varierer fra utstilling til utstilling

Størrelse: Varierer i hver utstilling

Emballasje: Koffert, vekt ca. 20 kg

Pris: kr 1200,-/ 6 uker, inkl. forsikring. Frakt til neste utstillingssted kommer i tillegg, Kunst i Skolen dekker kostnader over 500 kr.