Kunst på programmet

Sparebankstiftelsen har støttet samarbeidsprosjektet 'Med naturen i sikte' i 2019 og 2020. I 2020 fikk vi støtte til to skoleprosjekter med ordningen "Kunst på programmet", og gjennomførte "HOPE" med Blindern og "KunstLab med Høybråten". Begge prosjektene videreføres i 2021.

HOPE 2020

60 elever fra klassene MYP4 og MYP5 fra Blindern videregående skole deltok. Prosjektet bestod av forberedelser og workshop på skolen, trykking med grafikkpresse og utstilling på Galleri Seilet.

Utstillingen ble kuratert av elevene selv. Det var planlagt åpning og visning i galleriet i november, men på grunn av Korona-nedstengningen blir utstillingen nå i stedet vist på kisdigital.no

Prosjektet er et samarbeid med Visual Arts på Blindern videregående skole, grafiker Marianne Karlsen og Kunst i Skolen og fortsetter i 2021.

press to zoom

KunstLab med Høybråten 2020

Sammen med kunstner Victoria Duffee og 5. trinn fra Høybråten skole besøkte Kunst i Skolen Rommen skulpturpark og Haugenstua i Oslo, og utforsket den nære kunsten på skolens område.

Elevene lot seg inspirere og jobbet videre etter skulptur - og bilderunden med egne prosjekter. De kunne velge mellom leire, tegning og tekstil - og selv bestemme hva de ville lage.

Neste steg i prosessen var å ta bilde med nettbrett av skulpturen, tegningen eller det de lagde med tekstil. I siste del ble prismeformer av plexi, utformet av Victoria Duffee - satt oppå bildet - og det skapte magi... Prosjektet fortsetter høsten 2021.