HVIS BIENE FORSVINNER...

Vandreutstilling nr. 132, 137, 138

- En tverrfaglig utstilling der fotokunst møter naturfag

Utstillingen «Hvis biene forsvinner…» setter fokus på et aktuelt og alvorlig tema. I en stor del av verden er det kraftig nedgang i antall insekter som bestøver planter. Disse insektene er helt nødvendige for at de fleste av våre nytteplanter skal kunne gi oss frukt, bær og grønnsaker. Utstillingen består av seks fargerike fotografier av biologen og fotografen Carll Goodpasture. Bildene er tatt i Norge og California og viser insekter og blomster på nært hold. De gir elevene muligheten til å glede seg over detaljer de aldri hadde hatt muligheten til å oppdage ute i naturen. Bildene er et utdrag av en stor utstilling som har blitt vist i blant annet Norge og USA under navnet «The Vanishing Pollinators» - pollinatorene (bestøverne) som forsvinner. Bildene i utstillingen viser forskjellige typer innsekter som pollinerer planter, men i det faglige bakgrunnsstoffet og forslaget til elevoppgaver, er det humler og bier som er viet størst plass.

MålgruppeGrunnskole og videregående. Utstillingen kan brukes tverrfaglig i både samfunnsfag, naturfag og kunst- og håndverk.

SE FILM OM Å LAGE INSEKTSHOTELL https://youtu.be/HPzKp0CaV3E

Innhold:

6 fotografier, lærerveiledning, plakat med bestemmelsesnøkkel for humler, bøkene

‘Humler i Norge, kjennetegn, utbredelse og levesett’, NINA (Norsk Institutt for naturforskning), ‘Blomster og bier’, Goodpasture/Sømme og ‘Biene i New York’, Lindahl/Skandfer

Emballasje: Koffert med mål 83 x 54 x 29 cm, vekt ca. 25 kg

Pris: kr 800,- pr. mnd, inkl. forsikring