HAUGTUSSA
Vandreutstilling nr. 76
 

Diktverket 'Haugtussa' ble skrevet av forfatteren Arne Garborg (1851–1924) i 1895. Handlingen er lagt til Jæren og hovedpersonen er gjeterjenta Veslemøy. Garborg hadde et sterkt forhold til det karakteristiske landskapet på Jæren. Ofte opplevde han naturkreftene som truende og vonde. Mye av denne angsten og avmakten har han diktet inn i Veslemøy.

 

Utstillingen Haugtussa viser resultatet av kunstneren Håkon Blekens (f. 1929) tolkning av Garborgs tekst. Gjennom utstillingen får elevene muligheten til å arbeide med tekst, bilder og musikk, og formålet er å gi både lærere og elever opplevelser, impulser og nye innfallsvinkler til de tradisjonelle skolefagene.  Utstillingen kan anvendes i forbindelse med kunst og håndverk, norsk og musikk, men også som utgangspunkt for tverrfaglig arbeid i for eksempel samfunnsfag. Lærerveiledningen gir en introduksjon til utstillingen og inneholder tekster av Arne Garborg og en presentasjon av billedkunstneren Håkon Bleken. 

 

Målgruppe: Fra mellomtrinnet og oppover. 

 

 
BILDER FRA UTSTILLINGEN

FAKTA

 

Innhold: 5 litografier, lærerveiledning, 5 laminerte dikt og 3 CD'er med musikk av Edvard Grieg, Arne Nordheim og Edgar Varese

Emballasje: Kasse med mål 100 x 76 x 23,5 cm, vekt ca. 36 kg

Utstillingslokale: Klasserom/ fellesrom
Formidling: Utstillingen turnerer uten formidler
Pris: kr 800,- pr. mnd, inkl. forsikring