APEFJES - En norsk superhelt
Vandreutstilling nr. 128 A og B

Apefjes er noe så unikt som en norsk superheltserie. Historien veksler mellom romantekst og tegneseriesider. I Apefjes-bøkene møter vi Martin, 14 år fra Oslo. Han bor sammen med moren sin i en askegrå leiegård på Tøyen i Oslo. Martin går på ungdomsskolen, men han trives ikke så veldig godt der.

Martin har en hemmelighet. Om kvelden er han taggeren Monkey. Det skjer rare ting i Oslos grafitti-miljø. En ukjent tagger lager «piecer», store Apefjes, høyt oppe på høyblokkene i byen, på plasser hvor det egentlig skal være umulig for vanlige mennesker å komme til.

Utstillingen består av fire tegninger fra Tor Erling Naas og Sigbjørn Lilleengs bøker, to fra Apefjes (2011) og to fra Apefjes 2 – Ulvehjerte (2013). Til hver av de originale tegningene, følger også boksidene slik at elevene kan se hvordan tegningene er blitt etter at de er farget og bearbeidet for bok. Med utstillingen følger også de to bøkene Apefjes og Ulvehjerte samt en digital presentasjon hvor Lilleeng viser hvordan han lager tegneserien.

Utstillingen finnes i to eksemplarer, 128 A og B.

Målgruppe: Fra 7.-10. trinn. Et av kompetansemålene for 7. klasse er at eleven skal kunne lage tegneserier.

Innhold: Utstillingen inneholder 4 originale tegninger, 'Apefjes' og 'Ulvehjerte' - 2 eks. av hver bok, 4 plansjer fra bøkene, CD med materiale, lærerveiledning og Øistein Kristiansens hefte: Tenk med tegneserier
Emballasje: Koffert med mål 70x50x28 cm, vekt ca.19 kg
Pris: kr 800,- pr. mnd, inkl. forsikring.